A yogi's Blog

Pórffy Csaba jóga blogja

FarmVille!

Hozzászólás


Igyekszem távol maradni a közösségi oldalak alkalmazásaitól, de most beleestem a csapdába! Egyrészt kedvelem aki a meghívót küldte, a másik hogy a való életben is élek-halok a földtúrásért, a növényekért. Kinek jutna eszébe földet bérelni Pesttől 40 km-re hogy felszántassa és teleültesse mindenféle fantasztikus növénnyel? Két pszichológus barátomat sikerült rávenni arra hogy vegyenek részt a kísérletben, ami vegyes eredménnyel zárult, de tanulságosra sikerült. Eredmények:
1. ha magot teszel a földbe, kinő
2. ha nem gyomlálod, tönkremegy
3. ha nem öntözöd kiszárad
Az egyik legjobb karma jóga a föld szolgálata. Már ászana szinten a rengeteg előrehajlás megtisztító hatású. Ugyanakkor közvetlenül összekapcsolódunk a föld-energiával, ahogy megérintjük, vagy a növényeket megfogjuk, kihúzzuk stb. A növények rengeteg negatív energiát tudnak átvenni úgy, hogy nekik nem okoz ártalmat. Plusz:
1. megtanuljuk honnan jön a kaja (nem a hűtőszekrényből)
2. rendszerességre szoktat – kevés törődéssel nagy hozamot ad, törődés nélkül tönkremegy, azaz semmit
3. a termés garantáltan egészséges, és sokkal jobban ízlik mint a bolti

De kanyarodjunk vissza FarmVille-be. Állati jó játék, szinte ugyanaz mint élőben. Ugyanakkor jó önismereti módszer is. Ugyanúgy mint a grafológia vagy a térrendezés, ha jól megfigyeljük valakinek a farmját, rengeteg mindent elárul. kb. 4 emberét láttam, és le se tagadhatnák. A fő szempontok: kiegyensúlyozottság, zsúfoltság, ritmus, és logikus elrendezés. Alkalmazott pszichológia. de nem akarom túlkombinálni, fő hogy tök jó a játék. Szóval ha fent vagy FaceBook-on, csinálj farmot, ha pedig nem, akkor regisztrálj. Lehetünk szomszédok is!

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s