A yogi's Blog

Pórffy Csaba jóga blogja

Kranio és nyílt nap

2 hozzászólás


Ide kívánkozik, és ígértem is, hogy megosztom kranioszakrális tapsztalataimat. A kranio egy masszázsfajta, bár nem nagyon hasonlít a sportmasszázsra vagy bármelyik közismert, gyúrós-nyomkodós masszázsfajtára. Zsuzsi, a masszázsterapeutám első megmozdulása az volt hogy megfogta a két lábfejemet (talpamat) egy ponton, és onnantól kihullottam a hétköznapi világból, a térből és az időből. Halványan hallottam a kutya mászkálást, kaputelefont stb, de nagyon távolról. A másfél óra alatt kétszer éreztem hogy megrándul egyszer a kezem, másodszor a lábam, ugyanakkor Zsuzsi szerint folyamatosan össze-össze rándultam. Ilyen mély relaxációt nagyon ritkán sikerül elérnem, annak ellenére, hogy minden jógaórát ezzel fejezünk be. A kranio, ha jól hallottam, a gerincben keringő folyadék áramlását harmonizálja, ami minden elképzelhető testi és érzelmi folyamatra alapvető hatást gyakorol. nem beszélve arról, hogy a gerincben futnak azok a fő nadík (ida, pingala, szusumna), amelyekben prána (életenergia) pulzál a gyökér- és a koronacsakra között. Akár a jóga, a kranio is minden szinten hat és tisztít, fizikai, energetikai, és érzelmi szinten egyaránt. Útban hazafelé (kb. 400 méter) kétszer léptem csak majdnem az autók alá, kell némi idő mire visszatér az ember a hétköznapi tudatához. Erre a hétfői élményre rátett egy lapáttal a keddi 108 napüdvözlet, az egész hét nagyon intenzív érzelmi és tudati hullámvasutazássl telt, de a jógaórák kivétel nélkül nagyon jók voltak.

Ha felkeltette a kranioszakrális masszázs az érdeklődést, esetleg thai masszázsra vágyik valaki, április 17-én új nyílt nap keretében 12 órától 5-6 masszázsterapeuta ingyenes masszázst ad a központban (Mester u. 11.) Nem kell szégyellősködni, gyertek bátran, és hozzátok el a barátokat is! A masszázs előtt 10.30-tól ki lehet próbálni Ágota új Chillax jógaóráját:

Chillout+Relax
Chillout-kikapcsolódás, lassúság, nyugalom.Relaxáció- testi-lelki-szellemi ellazulás. A Chillax jóga egy olyan felépített rendszer, mely ötvözi a jógában ismert egyszerű ízületi átmozgatásokat, a légzéstudatosítást, relaxációt, valamint egy kifejezetten az ellazulást és nyugodt állapotot létrehozó légző-gyakorlat sorozatot. Mindezt a nyugati ember élettempójához, igényeihez szabva teszi.

Reklámok

2 thoughts on “Kranio és nyílt nap

  1. szeretnék kranioszakrális képzésen részt venni,minden információ érdekel.köszönöm

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s