A yogi's Blog

Pórffy Csaba jóga blogja

Kisnyalkapusztai elvonulás

Hozzászólás


A helyszínről pár szó: Pannonhalmától látótávolságra, az apátság egykori majorjában, elképesztően gyönyörű és nyugodt környezetben található a kisnyalkai major. A hely atmoszférája kézzel fogható, nem csoda hogy már 1000 éve lakott Pannonhalma, és az apátságot is a szakrális építészet gyanúja lengi be.
A társaság: laza és nyitott arcok, többnyire fiatalok kb. 25-40 év között, és szintem mindenkinek van valami ‘kattanása’, masszázs, meditáció, zene, jóga etc. Nyugis közeg, rokon rezgésekkel. A vacsora leves volt krumpliból és hagymából (nagyon finom), és kölesből készült sütemény almával. Nem vok köles-fan, de ízlett. Este gyönyörű telihold volt, kicsit felhős éggel, de látszottak a csillagok is, a levegő pedig bódulásig tiszta. Nagyon jól sikerült aludni is, mert előző nap a telehold és feszült idegeim miatt nem sikerült 4 óránál többet. Így reggel frissen ébredtem, napsütésre.
6-kor a nagyteremben meditáció, hál’Istennek nem vezetett, hanem csendesen, mindenki magában. Mikor beléptem, már körben ültek néhányan, csukott szemmel, meditációs tartásban. Én is elhelyezkedtem, és megpróbáltam a kriya gyakorlata szerint összpontosítani. Bejött a helyi cica, közben odadörgölődzött kicsit, összegömbölyödött, és dorombolt veszettül, talán a cica-Om meditációt gyakorolta.
Meditáció után lenyomtunk egy lájtos Ashtanga-órát, Flóra, aki tartott nagyon jól építkezik, nem túl kevés a gyakorlottaknak, nem túl sok a kezdőknek, jól esett egy kis lazítás. Közben az ember önkéntelenül figyel, magában próbál javítani apróságokat, ‘belekötni’, de itt nem volt ilyesmire szükség sem lehetőség, kerek volt az egész.
Utána finom reggeli: zabkása, almaszeletek, kenyér, vaj, sajt, paradicsom, tea. Jól befalatoztunk, Gábor is jó adagot betolt, közben szó esett a Maori masszázsról és a kranióról is. Most indulok, mert kezdődik a Kranio1-es tanulása, nagyon kíváncsi vok rá.
folyt köv.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s