A yogi's Blog

Pórffy Csaba jóga blogja

Ashtanga jóga

Hozzászólás

A kedvencem az összes jóga közül. Nehéz, hosszú, akrobatikus. Pont a kihívás miatt olyan vonzó, mivel első látásra lehetetlennek tűnik végrehajtani azokat a pózokat, hacsak nem cirkuszi akrobata az ember. Amikor először megláttam, nem hittem a szememnek. Be is vágom ide újra ugyanazt a videót:


Gyakorlatilag minden póz ami a videóban látható, lehetetlennek tűnt végrehajtani, annyira, hogy azonnal elkezdtem gyakorolni, mert látszott hogy ezt elérni nem lesz egy 5 perces történet. Nem elég a lelkesedés, sajnos még kitartónak is kell lenni, mert csak a folyamatos gyakorlás tud olyan tempóban fejleszteni, hogy újabb és újabb csúcsokat dönthessünk meg, valami vagy fejlődik, vagy visszafejlődik, az Ashtangában sincs stagnálás. Hosszabb távon még a sérüléseinkből is tanulunk, még többet a testünkről és arról, ami a fizikai testünkön túl van. Megérthetjük a sérüléseink szimbolikáját, és hogy mire tanítanak meg.
Megfigyeltem, hogy az Ashtanga órákra nagyobb arányban járnak olyan típusú emberek, akik kreatívak és sikeresek a saját területükön Ennek az lehet az oka, hogy az ilyen típusú embereknek már van tapasztalata arról, hogy a kitartó erőfeszítés sikerhez vezet. Én nem igazán tartoztam ebbe a típusba, pont ezért jött kapóra ez a fajta önfejlesztés, amit az Ashtanga jóga is nyújt. Mindenki megtapasztalhatja a siker és a látványos testi-lelki fejlődés örömét a gyakorláson keresztül, csak egy döntés: a sorozatot bámuljuk, vagy elmegyünk jógaórára. Felkelünk-e reggel korábban gyakorolni, vagy átfordulunk a másik oldalunkra? Csak rajtunk áll, kifogás mindig lesz!

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s