A yogi's Blog

Pórffy Csaba jóga blogja

Minőség

Hozzászólás

Három napos (p-sz-v) elvonuláson vagyunk túl. Ez volt a második, érzésem szerint sikerült még javítani a színvonalon, pedig az első is hibátlan volt. Haza beszélek ugyan, de minden szempontból sikeresnek tudom csak titulálni a retreat-et, aki részt vett, valószínűleg egyetért velem, mivel a végén máris felmerült, hogy a következő mikor és hol lesz.
A hotel minden elvárásnak megfelelt, amire egy elvonuláson szükség van: gyönyörű természeti környezet, közvetlenül a vízparton, tágas jógaterem és meleg fűtés, ami nagyon fontos a jógázáshoz. A szombat esti meglepetés koncert elmaradt ugyan, helyette viszont jó kis mélyenszántó beszélgetések voltak.
A program olyan színes volt mint egy indiai bazár, úgyhogy mindenki sok új apró részlettel árnyalhatta jóga-ismereteit. Jó néhány ember, aki először találkozott a jógával életében, átfogó képet kaphatott a jóga és meditációs módszerek palettájáról.
Amit külön szeretnék kiemelni, Ági vasárnapi, utolsó órája volt, ami magával ragadóan kreatív, nehéz, és precíz logikával felépített, mégis laza és humoros volt, szerintem sokunknak emlékezetes marad, a többivel egyetemben. Hamarosan lesznek fotók is. Volt masszázs is, Parászka Gábor barátom maratoni masszázsterápiát tartott, péntek kora délutántól vasárnap estig, gyakorlatilag egyhuzamban! Thai jóga-masszázs és Kranioszakrális terápia iránt érdeklődők keressék őt bizalommal.

Aki részt szeretne venni Ági Vinyasa óráinak egyikén, a Központ oldalán keresse az időpontokat, valószínűleg vasárnapi napokon. Bevallom, kicsit sajnálom hogy kis hazánkban az Ági által képviselt színvonal eléréséig még sokat kell fejlődnie az egész jóga-kultúrának, de úgy érzem, sok elkötelezett jóga-gyakorló munkájának eredményeképpen jó irányba tartunk.
Köszönet az összes tanárnak és résztvevőnek, ráadásként bemásolom Kata emailjét:

Kedves Jógatársak, drága Ági,
nagyon köszönöm a hétvégi élményt.
Ági Neked külön hála azért, hogy lehetőséget adtál, hogy együtt gyakoroljak Veletek, és ismét csodás embereket ismerjek meg.
Mind Berta, mind Csabi is szenzációs órákat tartottak.

Az elvonulás nagyszerű volt, minden percét élveztem: a változatosság, a küzdelem a matracon, a beszélgetések mind-mind feltöltöttek. Gondolom, ezzel nem csak én vagyok így.
Kívánok mindannyiótoknak szép napokat, boldog mosolyokat és sok-sok jógázást.
Egy félév múlva a következő elvonuláson (és lefelé néző kutyában) találkozunk 🙂

Kata

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s