A yogi's Blog

Pórffy Csaba jóga blogja

New Age

1 hozzászólás

Az évváltás mindig változásokkal jár. Sajnos a központ anyagi ügyei nem állnak fényesen, a téli fűtési szezon rezsije olyan magas, hogy elgondolkoztam rajta, egyáltalán érdemes e folytatni ezt a sziszifuszi küzdelmet a fennmaradásért. Hiszen a Központ árai lassan elérik a Bp-i átlagos jógastúdió árakat, a terem színvonala ugyanakkor lemaradt, pincehelyiség, csak egy öltöző van etc. Végül is már így is elég órát tartok máshol, ami sokkal kényelmesebb, nem kell a reklámköltség, fizetések, számlák miatt aggódni, van öltöző, takarítás, a tanításon kívül semmi gondom… DE!
Egy bibliai hasonlat jutott eszembe. Az Úr el akarja veszejteni Szodomát, de Ábrahám kérdi, ha talál abban a városban ötven igaz embert, elveszejti-e? És az Úr azt mondja: nem veszejtem el ötvenért. Ábrahám tovább kérleli az Urat, és végül — rövidre fogva — az Úr azt mondja, nem veszejti el akkor sem, ha Ábrahám talál tíz igazat. Tíz őszinte tanítványt én is felsorolhatok, olyanokat, hogy nem adnám másik százért. Így hát maradunk, árat nem emelünk, vagyis más forrást kell találnom a finanszírozásra – zsebből.

A tanulság kedvéért elmesélek 2 történetet, a napokban esett meg mindkettő.
1. Egy belvárosi (nem nevesíteném a kerületet) közösségi házat ajánlottak, hogy ott lehetne színvonalas helyen órákat tartani. Meg is néztem, tényleg gyönyörű, önkormányzat üzemelteti. Közpénzből épült, az önkormányzat üzemelteti közhasznúan. Hát lássuk: az íróasztal mögött ülő túlsúlyos hölgy 7500Ft/óra áron ajánlott helyiséget, tényleg nagyon igényeset. Ha hosszú távra béreljük, akkor lehet esetleg csak 5000 Ft/óra. Lássuk csak, Ha heti 3 alkalomra bérelném, 120 ezerből ki is jönne az egész, vagyis ha 12 ember havi bérletet venne fejenként 10 ezer(!) forintért, akkor taníthatnék ingyen. Ennyit a közhasznúságról. Csak az összehasonlítás végett: ha ugyanezt Bécsben adnánk elő, a város 100%-át kifizetné a helyiségbérleti díjnak. Úgy látszik a sógorok másképp értelmezik a közhasznúságot… 🙂
A legeslegviccesebb: kaptam egy kurta emilt, mely szerint már van (Etka) jóga a házban, ezért nem fogadnak be többet, mert sokszínű programokat szeretnének. No comment.

2. Beballagtam a jelenlegi helyünkön illetékes önkormiba. Többnyire itt intézem a hivatalos ügyeket, és el szoktam beszélgetni az ügyintézőkkel, akik mindig segítőkészek és kedvesek. Többször elmondták, hogy régebben volt jóga és masszázs, de megszüntették, pedig mindenki szerette. Megkerestem a személyzeti főnököt, és felajánlottam hogy segíthetnénk egymáson: az önkormi támogathatna egy megfelelő helyiséggel, és akkor a dolgozók cserébe ingyen járhatnának jógázni. Azt gondolom, ha valaki egész nap az íróasztal mögött ül, mindenképpen ráfér egy kis jóga, pláne mivel nincsenek a közalkalmazottak annyira túlfizetve hogy 10-20 ezret jógabérletre költsenek. Szerény becslés szerint is dolgozik vagy 100 ember az önkormányzatnál, ha mindenkinek jógabérletet akarnának venni (persze nem), az kb. 1-1.5 millió Ft-ba fájna a cégnek havonta. Kitaláljátok a többit: egy pillanat alatt a folyosón eszméltem, egy pillanatra sem érdekelt a kutyát sem az egész. Igaz minek is, ő megkapja a fizetését így is úgy is, a többi akárhány kolléga jóléte pedig ki a f..t érdekel? Még annyit megtudtam, hogy a szolgálati utat betartva pályázhatok ugyan helyiségre, de felesleges, mert vagy méregdrága, vagy alkalmatlan.
Elmondom hogy én mit csináltam volna a helyébe: bekopognék a polgármesterhez, hogy halló, van itt valaki aki valami jót akar csinálni, hallgassuk már meg, hátha nem hülyeség amit mond.

Ezen bájos dolgok érdekes módon felerősítik bennem a küzdeni akarást, hogy aki akar, mindig tudjon tanulni a Központ óráin.
És ezek után a IX.kerületi önkormányzat összes dolgozója ingyen járhat a Központba!

Om Namah Shivaya

Reklámok

One thought on “New Age

  1. Respect!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s