A yogi's Blog

Pórffy Csaba jóga blogja

Zab, zaba, zabba

Hozzászólás

Berlinből jelenkezem ismét, a második Thai-masszázs kurzusról. A masszázsról már annyit írtam, jógáról is, hogy most inkább arról beszélnék, hogy hol és miket eszünk itten.

1. Szudáni büfé
A Numero Uno hely. Annyiszor eszünk itt, hogy lassan utcát neveznek el rólunk Szudánban. A fekete büfések mindenféle titokzatos mantrák ráolvasása közben készítik el falafel tálunkat, melyről bővebben is olvashattok itt.

2. Török büfétterem
Ahogyan a kínai kaja a legpocsékabb Magyarországon, összehasonlítva a külföldön kaphatóval, a török étel is egy kicsit finomabbnak tűnik. Ugyan szeretem a ‘pesti’ török kaját is, de itt mégis valahogy kicsit más a zamata az ételeknek. Ahogy hallottam, a II.világháború után rengeteg törököt hívtak meg az országba, hogy segítsenek újjáépíteni a romokat. Így aztán már 3.generációs törökök is élnek errefelé szép számban, úgyhogy a török kajáldák száma a végtelenhez közelít. Az itteni új kedvenc helyünkön két dolog méltó említésre, az egyik a ‘séf’, aki annyira morcos, hogy csak hosszas udvarlás és rengeteg mennyiségű étel elfogyasztás után sikerült egy halvány mosolyt csalnunk az arcára. Az itteni menázsink a Halumi és falafel tál. Namármost, arra figyeltem fel, hogy sokkal több ideig tart az étkezés, mert mindegyik helyen legalább 4-5 féle dolog van a tányéron egyszerre, rafinált öntetekkel, pitával estébé, így aztán jó sok idő kell hozzá, hogy a lehető legjobban válogassa össze az ember a falatokat, hogy mindenből egyenletesen jusson az étkezés végére is. Ennek következtében kevesebb étel is elég a jóllakottság-érzet eléréséhez, lévén ha lassabban eszünk, az agynak van ideje észlelni a vércukor-szint növekedését, ami kb. 20 percet igényel.

3. Susa
Susa akinek az ebédünket köszönhetjük, minden délben körmönfont, esetenként paleo, igény esetén makrobiotikus csodákkal kényeztet. Tegnap olyan sütit kaptunk, ami mandula, fehér csoki, és még valamilyen összetevőből készült, nagyon hasonlított a búzadarából készült valamire, és még annál is finomabb volt.

4. Reggeli
A nap legfontosabb étkezése, ezért mi állítjuk elő, még pontosabban Bali és Gábor, én egy keresztbe szalmát nem tettem még a zabba, mindössze gyümölcs, joghurt, és méz hozzáadásával próbálok meg boldogságot hozni mindannyiunk életébe. Mára meghasonlott a csapat, csak kölcsönös vádaskodás, (kéretlen) jótanácsok adása és elutasítása mellett sikerült elkerülnünk egymás kölcsönös testi sértését, amely konfliktus a zab elkészítési módja, alanya, és minősége körül robbant ki. Már előre félek a reggel(i)től… 🙂

5. Ayran
Ez a talán ismerős, joghurtból és sós vízből kevert italt valszeg ismerős sokaknak, Mo-on is kapható, de nem európai gyomornak való. Én bolgár őseimre, Gábor és Bali ázsiát megjárt bélésükre való tekintettel fogyaszthatjuk. Renyhe bélműködés esetén az esti csípős paprikával együtt fogyasztva felér egy ayur-védikus belső nagytakarítással.

Berlin amúgy vicces hely, van vagy 100(!) jógastúdió, és a reggeli jógán, ami 6-kor kezdődik, itt figyel vagy 10 jobbnál jobb arc. hmm..

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s