A yogi's Blog

Pórffy Csaba jóga blogja

Acro a Megállóban

Hozzászólás

Nem a villamosra várva végrehajtott rúdtáncra gondoljunk.
A Megálló Alapítvány ad otthont két szabadon látogatható jógaórának is, pénteken Ashtanga jóga gyakorlás van, és pénteken megtartottuk az első Acro órát is. Az Acro jóga alalpvetően 3 technikát ötvöz:
– egyszerű vinyasa jógagyakorlatok a bemelegítéshez
– páros és csoportos gyakorlatok, terápiás röptetések
– thai masszázs, ami a lábakat dolgozza meg
Első alkalommal heten gyűltünk össze, rajtam kívül mindenki a ‘first flight’ kategóriába tartozott, ennek ellenére mindenki bátran és sok nevetés kíséretében repkedett, esett-kelt. Az Acro-ban három szerepet játszunk el: base, flyer, és supporter, vagyis bázis (aki a földön van), repülő (aki a levegőben van), és egyvalaki, aki támogatja, segíti a két másikat. Ezek a szerepek rendre megfelelnek a Rámájana eposz 3 karakterének: Ráma (base), Szítá (flyer) és Hanumán (supporter). Fizika adottságai és természete szerint mindenkinek megvan a legjobban testhezálló szerepe, a gyakorlás során ugyanakkor mindenki átmegy mindhárom szitáción, hogy különböző szemszögből nyerjen még több tapasztalatot.
Gyerekek és felnőttek is játszhatnak együtt, mert az egész gyakorlás nagyon vicces és játékos egyben, semmilyen különleges adottság vagy előképzettség nem szükséges, a nyitott gyermeki lelkületen kívül. Erről, és a nevetés fontosságáról is bővebben olvashattok egy korábbi Acro-jóga workshop leírásában

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s