A yogi's Blog

Pórffy Csaba jóga blogja

Új órák az ArtCenterben

Hozzászólás

Mint azt már sokan tudjátok, az órák újra egységesen egy helyen, a Hercegprímás utcai ArtCenterben lesznek, így ott pénteket kivéve minden hétköznap este van óra: a hétfő és a szerda a inkább a kezdőké, akik még csak ismerkednek a jógával ill. az Ashtanga megközelítésével, a keddi órára mindenki nyugodtan jöhet aki már Ashtangázott valaha, és a csütörtöki óra a haladóbb gyakorlatoké, ide csak megfelelő előzetes tapasztalattal érdemes jönni.

Ami újdonság, a keddi Ashtanga óra után egy egyórás tradicionális Kung-fu gyakorlás lesz. Ezt én vezetem, és az alapoktól kezdve megtanuljuk a Wong Shun Leung féle Ving-Tsun mozdulat-repertoárját, először egy helyben, később már mozgás közben. Ezzel egyidőben elkezdjük a tanult mozdulatok alkalmazását egymáson, és egy speciális érzékelés-fejlesztő gyakorlatot, az egy illetve kétkezes tapadó kezet.
A gyakorlás során az idegrendszer is fejlődik, az ismétlések hatása a mozdulatok annyira be kell rögződjenek, hogy minden helyzetben gondolkodás nélkül tudjuk őket alkalmazni. A természetes reflexeket fokozatosan felcseréljük olyanokra, amelyek egy küzdelem esetén jobb esélyeket biztosítanak.
Bár napjainkban az önvédelem szerepe nem ugyanaz mint századokkal ezelőtt, a gyakorlás során kifejlesztett készségek azonban ugyanúgy hasznosak az élet minden más területén.

Lányoknak is kifejezetten ajánlott stílus, mivel a fizikai erő helyett inkább a technikára és gyorsaságra épül. Nem utolsósorban pedig jó játék (felnőtteknek), remek szórakozás és feszültség-levezető lehetőség. Légy bátor és tégy egy próbát! Az első edzés nyitott, azaz mindenki számár ingyenes, január 10-én kedden este 21h-tól!

Női harcosok – ezen a videón ugyan egy másik, de alapjaiban hasonló stílust láthatunk, a lényeg ugyanaz:

A másik új óra még meglepetés, részletek jönnek hamarosan!

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s