A yogi's Blog

Pórffy Csaba jóga blogja

Yogin Retreat 2012

1 hozzászólás

Minden egyes elvonuláson – amelyet rendesen évente kétszer szervezünk Tengerdy Ágival – az az érzésem hogy az utolsó volt a legjobb, nem volt ez másképp most a legutóbbin sem. Ami külön örömet okozott, hogy olyanok is eljöttek, akiknek csak az utolsó pillanatban jött be az érzés: ‘ott kell lennem’. Biztosan állíthatom hogy senki sem bánta meg hogy vette az időt és a fáradtságot a részvételre, mert fantasztikus élményekkel, tanultakkal és ismeretségekkel gazdagodtunk.
Csak néhányat kiemelve a gazdag programból:
– Nap-Hold Yin – Yang Jóga Flow, amit Ágival felváltva vezettünk, és nagyon pozitív visszajelzések érkeztek, úgyhogy tervezünk még hasonlót.
– Kundalini jóga, több alkalommal, a legemlékezetesebb gyakorlat az volt, amikor vízszintesre emelt karokkal mantráztunk jóval több mint tíz percig, ami leírva könnyűnek tűnhet, de végigcsinálni kőkemény volt, és csak a kollektív energia segített abban hogy senki se engedje le a karját egy pillanatra se, áttörtük a fájdalomküszöböt és ez magas transzállapotba juttatott.
– Cameron workshopja fantasztikus volt, mindenki kézen állt, még az is akinek előtte lehetetlennek tűnt, és a gyerekek vidám szertelenségével ‘játszottunk’ órákon keresztül.

Köszönöm minden résztvevő nevében is Áginak a lehetőséget és a hihetetlenül sok tanítást amit átadott a jóga széles palettájából, illetve Ági néninek a rengeteg szervezést és munkát! Aki szeretne még júniusig találkozni és együtt gyakorolni Ágival, három lehetőség is nyílik rá a következő napokban:
– vasárnap, kundalini anti-depresszáns workshop Anahita Szellemi Központ du fél 4.
– kedd, Monsoon este 7-9, erő es gravitációs központ centralizálása
– csütörtök, IX. IfjÚmunkás u. 13. Általános Iskola 19-20h: 40 napos sadhana indulása, totó, nyeremények, kundalini yoga, gong meditáció.

A fent említett 40 napos Sadhana egy Kundalini jóga gyakorlatsor Yogi Bhajan megközelítéséből, amelyet Ági állított össze azoknak, akik szeretnének gyakorolni otthon minden nap. A tábori élmények hatására én már alig várom a kezdést, addig is minden reggel hideg vizes zuhannyal kezdem a napot (amivel nem vagyok egyedül)… :))

Egy kép többet ér ezer szónál, úgyhogy lehet tag-elgetni, böngészni a fotók között. Akövetkező elvonulás június 8-10. között lesz, aki tud esetleg megfelelő helyet akár 70(!) fő számára gyakorló és alvóhellyel, az szóljon!

Reklámok

One thought on “Yogin Retreat 2012

  1. Szuper volt… 🙂 juniusban is ott a helyem!!!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s