A yogi's Blog

Pórffy Csaba jóga blogja

Yogin Tour USA I.

Hozzászólás


Ha szereted olvasgatni az irományaimat, akkor most szerencsések vagyunk, mert bőséges élményekkel és hihetetlen inspirációval gazdagabban írok meg néhány emlékezetes pillanatot a New Jersey-i és New Yorki látogatásomról. Mielőtt belemerülnék a témázgatásba, köszönetet kell mondjak Áginak és Zsuzsinak, akik nélkül ez az utazás nem jöhetett volna létre!

Ágit sokan ismeritek a workshopjairól, a Yogin Retreat-ekről, nem kell bővebben bemutatnom, mint vendéglátó – korábban általam még nem ismert képességeiről is bizonyítékot szolgáltatott. El kell mondanom hogy Ági kiválóan főz, gyönyörű rendezettséget tart fent a lakásban, a egész környezetében, és nem rest bedobni egy adag szennyest a mosógépbe. Az egész ittlétem alatt egy valódi karma-jógi képe bontakozott ki előttem, ami engem is inspirált minden szinten, beleértve a korai felkelést, a napi Kundalini gyakorlást, és minden karma jógikus feladatot (mosogatás, főzés, etc.)
Egyszóval a spiritualitás nem a jógastúdióban, a jógaszőnyegen ér véget, ott csak elkezdődik, és az óra végeztével azonnal folytatódik sétáló meditációval, bevásárlás meditációval, beszélgetés meditációval, munka meditációval, tökéletes Jelen-Léttel minden pillanatban. Nem egymást akadályozva, hanem egymást segítve, emelve. Ahogy Sat Jivan Singh (Ági Kundalini jóga-mestere) megjegyezte univerzális elvként: ha 10%-ot adunk, 100%-ot kapunk vissza.
Zsuzsinak pedig köszönetet kell mondanom azért hogy helyettesített minden órámon az ittlétem alatt, mégpedig olyan sikeresen hogy többen kértétek hogy tartson még órákat, semmivel sem tehettetek volna boldogabbá!

Szóval, USA. Mesélek egy kicsit arról, amit leszűrtem tapasztalatként az ittlétem alatt. A kontrasztok igen nagyok itt, ami jó és nagy, az sokkal nagyobb és jobb itt, a rossz dolgok azok csak maradnak rosszak mint akárhol a világon: a hajléktalan ugyanúgy hajléktalan New York-ban. Nem kenyerem az összehasonlítgatás, mégis egy nagyon markáns különbséget fel bírtam fedezni az otthoni és az USA-béli dolgok között, nevezetesen, hogy itt működnek a dolgok, működik a rendszer (összes vadhajtásaival egyetemben, persze). Vagyis: dolgozol, megélsz, vásárolsz, szórakozol, csak nincs olyan óriási nyomás mint otthon. Ha dolgozol: biztosan meg fogsz élni. Ha többre vágysz: többet dolgozol, képzed magad. Persze otthon sincs ez másképp, de egy kicsit mégis…

A benzin a negyede itt mint otthon, a víz pedig drágább. Melyik a fontosabb? Mindenki eldöntheti maga. Alapvetően azonban a jóga miatt jöttem ide, tanítani, tanulni és gyakorolni egyaránt, úgyhogy a további bejegyzésekben az ilyen irányú tapasztalataimat fogom megosztani. Csak várjátok ki.. 😉

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s