A yogi's Blog

Pórffy Csaba jóga blogja

Új nemzeti Himnuszt??!

Hozzászólás

Jó ideje befészkelte magát a fejembe a Himnuszunk cseréjének gondolata, ami felmerült a tegnapi Kundalini jógás összejövetelen is, ahol egyébként szuperértelmes és szimpatikus arcok jöttek össze szép számmal. Tudom hogy sokak szemében szentségtörésnek hangzik, de gondoljunk csak bele: hiszen valamikor a jelenlegi Himnusz is új volt, mégis bevezették, és senki nem fakadt sírva. Jógás szemszögből vizsgálva a szóban forgó mű pontosan fedi az ország és az itt élő emberek jelenlegi lelkiállapotát. Vizsgáljuk meg soronként:
“Isten áldd meg a magyart” – eddig ok, bár már az első sorban benne van az egó: minket áldj meg, mindenki más: az nem a mi problémánk, hiszen mi kiválasztott nép vagyunk. Hogy mire? Az is kiderül hamar: a szenvedésre.
“Balsors akit régen tép.” Hát igen. És persze soha nem mi vagyunk a hibásak: a szomszédok, a románok, a nagyhatalmak, Trianon, bankok, IMF, etc… Egó, egó, egó: az Áldozat szerepében: Magyarország és a magyarok. Nekünk a legrosszabb! (amellett hogy mi vagyunk a legtehetségesebbek is, és tényleg)
“Megbűnhődte már e nép a múltat s jövendőt” – a legjobb hogy nem csak múltra és a jelenre vonatkoztatjuk a szenvedést, hanem már előre kivetítjük a jövőre is. Nincs kiút… 🙂

Egy pozitívabb hangulatú nemzeti Himnusz, amelyet az emberek és a gyerekek tudatalattijába tuszkolunk erőnek erejével – az segíthetne abban hogy ne a szenvedésre és a szívásra/szívatásra programozzuk magunkat, hanem pozitív dolgokra, boldog jelenre és optimista jövőképre. Igen, az biztosan jót tenne. A védikus himnuszok és mantrák már évezredek óta követik a leírt módszert, és a tudatalattiból kipucolják a negatívumokat, és pozitív vibrációt ültetnek a helyükre. Ha bemennénk a Parlamentbe, valószínűleg felháborodás és elutasítás lenne a válasz a Himnusz lecserélésére. Hiszen az ott ülő ‘Honatyák’ jól érzik magukat a helyzetükben, végül is érthető hogy miért állnak ellen a változásoknak.

Ha lenne olyan erejű összefogás amely meg tud valósítani, átverekedni egy ilyen jellegű változást, az lenne a jel, hogy van remény a valódi átalakulásokra, változásra. Ide kívánkozik egy idézet, amely Izlandról származik, ők már megtették amit meg kellett:


nagyon büszke vagyok arra, hogy izlandi vagyok. Mert nemet mondunk. És tettük ezt annak ellenére, hogy a kormány könnyedén manipulálta a legtöbb újságot, és az üzenetük az volt, hogy ha nemet mondunk, mi leszünk az északi Kuba. Ez az ijesztgetés taktikája volt. Azt mondták, hogy ha nemet mondunk, akkor a munkanélküliség meg fog duplázódni, a szegénység nőni fog, nem lesz bevételünk és munkánk, és nem lesznek hitelek. De szerencsére az emberek rájöttek, hogy nincs szükségünk hitelekre. Mindössze helyesen kell cselekednünk.
Valójában az egész világnak erre lenne szüksége. Hogy helyesen cselekedjen. Ne azt, amit a bankároktól való félelemében tenne, hanem ami a helyes.

ps. első lépésként befejezhetnénk az tavaszi/őszi óraátállítást is, mert már évek óta egyértelmű hogy semmi haszna, és akkor nem lenne már kora délután koromsötét. Gyerünk a fényre! 😉

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s