A yogi's Blog

Pórffy Csaba jóga blogja

Újvilág 2013

Hozzászólás

yoga-candle-meditation
Na, lehet kapaszkodni! A világvégét túléltük, a Maya naptárrajongók hiába várták az apokalipszist, juhéjj…!!! És ha már így van, örömünkben toljuk tovább, amit eddig: a politikusok hazudnak, az emberek többsége panaszkodik, hogy minden egyre rosszabb, a környezetet ugyanúgy pusztítjuk tovább… A változásra úgy tűnik, még várni kell, az aranykor megint kitolódott pár evvel, vagy évezreddel.

De hát végül is, mit lehet tenni? Fizetjük az adót tovább, illetve beszedik tőlünk erővel, like-oljuk a Facebook-on az okos cikkeket és videókat, amelyekből világossá válik, hogy az egyik pártnak mennie kell, de majd jön a másik és minden más lesz akkor… Ezzel etetik a jónépet már évezredek óta. Néha kicsit jobb, könnyebb a helyzet (ld. gulyáskommunizmus), de hamar jön a kis enyhülést követő mélyrepülés. Összeesküvés-elméletek, globalizáció, és a vége mindig ugyanaz: nagyon kevés ember szívat meg nagyon sokat. A kevesek sem túl okosak, de a többség teljesen állati szinten vegetál, ők lennének a Nép, a Szavazók, a közakarat.
Nem is tudom. Én ugyan nem szavaztam rá, hogy fizessünk a parkolásért. Vagy arra sem, hogyha nem fizetsz, büntessenek meg érte irgalmatlanul, aránytalanul, és kikerülhetetlenül. Ez csak egy kis példa a szívatásra, amit már annyira megszoktunk, hogy észre sem vesszük, de az elv általános. Az egyik kezét figyeled a bűvésznek, addig kicseréli a kártyalapot a másikkal. Acsarogsz, tüntetsz a rendszer mellett, vagy épp ellene, és nem tűnik fel hogy a pénzed a felét éri, a fontos dolgokra nem jut, egészség, oktatás a béka segge alatt vannak, de felesleges dolgokra milliárdok mennek számolatlanul?

És ebben a furcsa, kicsit zavarodott légkörben egyre nő a belső feszültség, az agresszió, az elfojtások, az indulatok bárki ellen, a postás, a szomszéd, a taxisofőr, az autós, a biciklis etc., etc. ellen. Már normálisnak számit, ha az ismerősöd örökre elhagyja az országot, vagy éppen öngyilkos lesz, mert kilátástalannak érzi a helyzetet. A párok nem kötnek házasságot és nem vállalnak gyereket, és ez is normálissá vált. Őrület a négyzeten, a köbön, a végtelenségig fokozva.

Egy dolog biztos: ez nem mehet így tovább. Még ha a szerencsések között is vagy, akinek telik, jut mindenre, akkor is érzed: ez a világ így nem normális, változás kell. És a végére itt a jó hír: a változás itt van. Benned. Csak elő kell hozni, tudatossággal, odafigyeléssel, jelenléttel. Csak annyi a dolgod, hogy dolgozz magadon. A módszerek száma végtelen, úgyis megérzed, majd ha dolgod van valamelyikkel. Számtalan figyelmeztető jelzés terel a helyes irányba: balesetek, betegségek, tünetek. Ha felismered és helyesen alkalmazod őket, akadályozás helyett a legjobb ösvényre vezetnek, amelyet csak választhatsz. A lényeg hogy gyakorolj állhatatosan és maradj tudatos. Többek között a jóga is megtanít erre.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s