A yogi's Blog

Pórffy Csaba jóga blogja

MYsore Style Baby! Adományos órák a Megállóban

Hozzászólás

Workshop Photos
Az Ashtanga gyakorlók tisztában vannak vele, mi fán terem a Mysore stilusú gyakorlás, ezért itt most nem megyünk bele a részletekbe. elég az hozzá, hogy ez a legnagyobb kihivást jelentő gyakorlási mód, úgyszintén a legtöbb önállóságot és bátorságot igényli. Évek alatt azt vettem észre, hogy a vezetett óra függővé teszi a résztvevők nagy részét, a többség aki nem gyakorol egyedül is, egyszerüen nem tanulja meg a sorozatokat (illetve 1. sorozatot). A jóga viszont önálló, tudatos és független egyéniségeket kell hogy neveljen. A MYSORE óra nagy kihivás a fentiek fejlesztésére, és kiváló lehetőség a gyakorlás elmélyitésére. Kis túlzással azt is mondhatnám, hogy ez az egyetlen módszer, ahogy érdemes tanulni és gyakorolni az Ashtanga jógát. Emellett a heti 1-2 vezetett óra kiváló kiegészitőként szolgálja a fejlődést. Bővebben az Ashtanga jóga hőskoráról és a stilus fejlődéséről napjainkig bővebben olvashattok ezen a kiváló oldalon.

Aki kedvet érez kipróbálni a Mysore tipusu órát, azt szeretettel várom minden szerdán 17h-tól a Megállóban. 1084 Budapest, József utca 49. Mivel ez a tanitasi mód nekem is új, tanulandó és gyakorlandó, az órák adományos alapúak, vagyis annyit adsz amennyit akarsz. (ha nincs pénzed, egy mécses, egy virág, vagy egy füstölőrúd is megteszi adományként).

A végére még idekivánkozik, hogy az évek alatt, ahogy fokról fokra mindig egy kicsit mélyebben sikerül belelátnom az Ashtanga jóga végtelenül összetett világába, az kristályosodik ki, hogy a hagyományok szigorú követése hozza a legjobb eredményeket. Ezt kezdő gyakorlóként és tanárként még nem értettem meg, és ma már sok mindent másképp csinálnék, mint ahogy korábban. De a jógikus személet megköveteli hogy folyamatosan képezzük magunkat, és tudatosan változtassunk, ahol kell. Végső soron a jóga olyan mint az életünk: tele mellékösvényekkel és tévutakkal, de minden hiba, kudarc és sérülés voltaképpen a fejlődésünket szolgálja, ha képesek vagyunk az egót a helyére téve belátni, javitani és változtatni. Ha a gyakorlásunk folyamatos, a fejlődés nem marad el!

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s