A yogi's Blog

Pórffy Csaba jóga blogja

indulj el befelé

Hozzászólás

201112-orig-yoga-relaxation-284x426
Csukd le a szemeid. Érezd a testedet. Érezd a súlyát, ahogy nyomod a talajt. Érzékeld a formáját, a teret, amit kitöltesz. Érezd, hogy van e valami feszültség a testedben valahol. engedd el. Lazíts el minden izmot. Érezd a változást. A testedben, a tudatodban. Kezdd el figyelni a légzésedet. Ne avatkozz bele, csak figyelj. Érezd, ahogy a levegő ki és beáramlik az orrodon át. milyen a hőmérséklete? Belégzésnél kicsit hüvősebb, kilégzésnél melegebb. Tudatosítsd. Érezd, hogy körülvesz a levegő mindenhol. Tudatosítsd, hogy azt lélegzed be, ami körülvesz. Pránát, energiát. nélkül nem maradhatnánk életben 5 percnél tovább (talán a gyöngyhalászok kicsit tovább húznák, de nem sokkal). Légy te is gyöngyhalász, átvitt értelemben. Szívd be mélyen a levegőt, és tartsd bent. Tartsd még egy kicsit, nem kell megfulladni, de azért küzdj egy kicsit. Figyeld, mi változott? Engedd el, lélegezz ki. Figyeld meg, mi változott? Ülj csendben és érezd újra a testedet, nyugtasd meg a légzésedet. érezd, hogy amit belélegzel, az is TE vagy, és amit kilélegzel, az is TE vagy. Folyamatosan áramlik át rajtad az energia, az élet. Tudatosítsd.

Végy egy mély lélegzetet. Fújd ki és tartsd kint a levegőt. Figyelj befelé. Figyeld meg, mi változik. Tartsd még kint egy kicsit. Ha már nem bírod tovább, lélegezz be, és lélegezz tovább egyenletesen. Figyeld, meg mi történik. Tudatosítsd.
Lélegezz könnyedén, egyenletesen. Kezdd el figyelni a gondolataidat. Beavatkozás nélkül, mint ahogy egy mozit figyelnél. Ne csinál mást, csak figyelj. Figyeld, mi történik? Csináld tovább, lélegezz.

Kezdd el figyelni a gondolatok mögött meghúzódó érzéseket. Ne ítéld meg őket, fogadd el, bármilyen érzelem jön elő. Ne azonosulj vele, csak figyeld. Tudatosítsd, mi történik?

Lassan engedj el minden gondolatot, minden érzelmet. Válj üressé, amennyire csak lehet. Ha jobban esik, feküdj hanyatt 5 percre. Aztán lassan kelj fel, és menj tovább.

Lélegezz.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s