A yogi's Blog

Pórffy Csaba jóga blogja

EVERNESS

1 hozzászólás

Fesztiválozni nem voltam már jópár éve. Nem igazán hiányzott sem a tömeg, sem a koncertek, pláne a piálás etc. Amikor elkezd valaki komolyan jógázni, amúgy is megfigyelhető járulékos hatásként, hogy a felesleges tevékenységek, felszines emberi kapcsolatok redukálódnak a minimumra. Ezt lehet jónak is tekinteni, bár a környezetünk nem mindig támogatja. Ahogy az EVERNESS fesztiválon is elhangzott az egyik előadó szájából: sikerült elérni napjainkra, hogy az emberek Együtt-Lét helyett kocsmázzanak. Kiülős, beülős, rom, a fő hogy gyengébb vagy erősebb alkoholos bódultságban leledzve üres fecségéssel töltsük el az időt a ‘barátokkal’. Na ez nekem nem, inkább olvasok egy könyvet, ha éppen jut rá időm… DE!

everness-header-05-127

Mint jógaközpont meghivást kaptunk, amit el is fogadtunk – egy vadiúj kezdeményezésre: az Everness Fesztiválra. 3 napig lent voltunk Balatonkenesén, saját sátorral, és a Mozgás-sátorban is változatos órákkal. Felsorolni hosszú lenne, de a Központ majdnem teljes óratipus repertoárját belesüritettük a 3 napba, az új órák közül a Power jógát, illetve a Tibeti hangtállal kombinált Vinyasa Flow órát érdemes megemliteni. Az órák és a hely hangulatát a fotók nagyon jól visszaadják!

A Központ sátrában helyet kapott a Shop is jógaruhákkal, egészséges jógikus finomságokkal. Ami még nagy meglepetés volt személyesen nekem, hogy a reggel 6(!) órakor kezdődő Kundalin jóga foglalkozásra tele sátor várt, többen jöttek el mint a nap közbeni órákra. Ez már önmagában egy komoly jele annak, hogy a változás elindult, sőt mélyen benne járunk már, rengeteg nyitott, Lelkes emberrel karöltve.

Az egyéb programok is sokszinüek, igényesek voltak, az árusok, az étel-ital kiváló volt és korrekt áron, az esti koncertek lenyügözőek voltak és, nem láttunk egy spicces vagy berúgott embert sem 3 nap alatt, láttunk viszont sámándobon ‘utazó’ emberkéket a füben, főztünk bográcsban, névnapot tartottunk. Egyszóval szuper 3 nap volt, mi legközelebb is ott leszünk!

PS. köszi mindenkinek a segitséget, támogatást, a szervezést! Olivér nagyot alkotott ezalkalommal, érdemes figyelni rá 🙂

Reklámok

One thought on “EVERNESS

  1. Biztos minden így volt, de nem csak Olivér alkotta a nagyot!!! Orsi

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s