A yogi's Blog

Pórffy Csaba jóga blogja

Aközpont Story 01

Hozzászólás

‘8 évvel ezelőtt a ’nyócker’ egyik ütött-kopott bérházában, egy emeleti lakásban összegyült néhány fiatal, hogy a Hatha jóga ősi gyakorlatain keresztül spirituális tapasztalásokra tegyen szert. A gyakorlás után is együtt maradtak, beszélgetve, finom vega ételek mellett megoszották egymással az átélt élményeket. Ahogy fejlődött a csapat, a gyakorlás az Ashtanga jóga kihivásokkal teli világa felé mozdult el. Az évek alatt többször is nagyobb helyre kellett költöztetni a stúdiót, ahogy a gyakorlók és az elérhető óratipusok száma is nőtt. Az Ashtanga jóga mellett a Kundalini jóga, a modern irányzatok közül pedig a bodyART® és a Budokon® Jóga is bekerült a repertoárba. Ami az évek során nem változott: a bensőséges és humoros hangulat, a finom ételek és természetesen a GYAKORLÁS.’

IMG_2505 IMG_2504

A képen látható a ház bejárata és az ablakok, amelyeken keresztül behallatszott a hajléktalanok hangosabb beszélgetése, akik az utcán tanyáztak. 

IMG_2861

És itt látható az első ‘cégtábla’. A logó szimbolikája akkoriban nagyon megtetszett: magában foglalja a Napot (éber tudat), a Holdat (az álom tudatossága), és a Plútót (tudatalatti), e 3 minőséget a jógában a csin mudra jelképezi. Az ég felé tárt kezek a Napüdvözlet közben a gyakorló odaadását (bhakti) szimbolizálják.

(folytatás hamarosan)

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s