A yogi's Blog

Pórffy Csaba jóga blogja

Kedves jógagyakorló Barátom!

2 hozzászólás

raja-yoga-meditation
Ha valaki, akkor én bizonyosan tisztában vagyok vele, hogy a rendszeres jógagyakorlást beilleszteni, és megtartani az életmódunkba, a hétköznapok rutinjába a az egyik legnehezebb kihivás. Jóga = meditáció, vagyis az elme irányitása. Az elme irányitása arra, hogy ne foglalkozzon felesleges dolgokkal, viszont dolgozzon az érdekünkben, valóban fontos dolgokon.

Ahogy a tudatunkat rendszeres gyakorlás segitségével az irányitásunk alá vonjuk: elkezdenek finoman kibomlani a belső érzékelés szirmai, az intuició, az empátia és a szeretet minden élőlény iránt. Ezek a dolgok mind belül vannak, nem mérhetőek és nem kapunk értük semmilyen anyagi értelemben vett jutalmat, sőt a sikerélmények is néha jönnek, de néha úgy érezzük, nem éri meg a szenvedés. Mégis, ez az egyetlen ösvény amin érdemes haladnunk, mert csakis ez vezet önmagunk és a világ valódi megismeréséhez. Ameddig nem horgonyozzuk le a tudatunkat erősen az Önvaló-val való egységben, vagyis a meditáció, az örök JelenLÉT állapotában, addig a tudatunk és az életünk is hasonló egy elszabadult hajóhoz a tengeren.

A jógát el lehet kezdeni, de végleg abbahagyni soha. Ha egyszer elindultunk ezen az ösvényen, addig kell mennünk amig a végére nem érünk. Közben néha meg lehet pihenni, van amikor abbahagyjuk a gyakorlást, de ez mindig csak időleges, mert előbb utóbb hiányozni fog valami, egy magasabb minőség az életünkből. A legjobb pillanat az újrakezdésre a mai nap, nincs értelme a halogatásnak, ellenben ha erőt veszünk magunkon, máris jobban fogjuk érezni magunkat. Ha csak hetente egyszer tudsz jógát gyakorolni, az jó, sokkal jobb, mintha egyszer sem. Ha csak egy dolgot határozol el fogadalomnak erre az évre, akkor ez legyen az: ‘legalább hetente EGYSZER JÓGÁZOK!’ A többi már jön magától. Practice, and all is coming!

Ebben a szellemben várlak szeretettel ma este aKözpontban 19.30-tól egy könnyed Újévi jógagyakorlásra! 😉

Reklámok

2 thoughts on “Kedves jógagyakorló Barátom!

  1. Teljesen egyetértek ezzel.. Én is ezt tapasztalom nap mint nap.. Ám a kinyílást más spirituális gyakorlatokkal, meditációkkal is el lehet érni, mint pl. a transz-légzés technikák, dinamikus meditációk. Köszönöm a meghívást, máskor élni fogok vele.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s