A yogi's Blog

Pórffy Csaba jóga blogja

Január és egészség

Hozzászólás

foki
2014 az egészség jegyében teljen, ez a célkitüzés aKözpont óráin. Az egészség szóban önmagában hordja mélyebb jelentését: akkor leszünk TELJES-en EGÉSZ-ségesek, ha minden területen egy időben megteremtjük és fenntartjuk az ideális állapotot: fizikailag, gondolatainkban és az érzelmeink terén is.

A legegyszerűbb és legfontosabb a fizikai testtel kezdenünk, mert ez közvetlenül és azonnali hatást gyakorol pszichés állapotunkra. A rendszeres mozgás, testünk edzése, illetve a megfelelő tudatos táplálkozás és a szervezet méregtelenítése a két fő pillére a testi egész-ség fenntartásának. A legeslegjobb mozgási forma a hatha jóga gyakorlatai, amelyek bárhol könnyen végezhetőek, időnkhöz és pillanatnyi kondíciónkhoz igazíthatóak bármely életkorban. A jóga mellett még bátran edzhetünk, sportolhatunk mást is, futhatunk, úszhatunk, erősíthetünk, harcművészetet gyakorolhatunk tetszés szerint. A trükk az, hogyha a testünket optimális állapotba hozzuk a jógagyakorlatok segítségével, miközben légzőgyakorlatokat és meditációt is gyakorolunk, akkor a teljes, egész lényünket, beleértve a tudatunkat, gondolkodásunkat és érzéseinket is kondicionáljuk tökéletes állapotuk elérésére. Nem akarok senkit szavakkal győzködni a fenti állítások igazságát illetően, mivel a puding próbája is az evés, arra kérek mindenkit, hogy próbálja ki csak EGY-szer, érezze a növekvő EGÉSZ-séget, és nem lesz több kételye!

A test méregtelenitése az ünnepi trakták után szintén fontos. Az egyik legjobb, leghasznosabb szer erre – a fokhagyma 🙂

A fokhagyma kiválóan tisztitja az ereket és a vért. A vérerek gondozása és fiatalon tartása jelentik az ifjúság forrását. A megfelelő táplálkozás és a mozgás az a két pillér, amelyek biztositják az éltető oxigént szállitó érhálózat jó állapotát. a fokhagyma egyik fő legfőbb hatóanyaga az alliin, egy szagtalan összetevő, amely az apritás során alakul át illatos allicinné. Ezen kivül is tartalmaz sok értékes hatóanyagot, amelyek segitségével virus- és gombaölő hatása is igen jó, igy a influnza és megfázás megelőzésére is hatékony. Serkenti az emésztést, javitja a koncentrációs készséget, és akadályozza a szabadgyökök keletkezését is, azaz gátolja az öregedési folyamatokat. Napi adagja 1-2 kissebb gerezd. Egy mondás szerint: “a fokhagymával megöregedhetünk, de magányosak leszünk” – utalva kellemetlen szagára. Ezt könnyü kivédeni: adjunk a partnerünknek, sőt az egész családnak, igy senkit nem fog zavarni 🙂

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s