A yogi's Blog

Pórffy Csaba jóga blogja

ideje másképp nézni aKözpontra

Hozzászólás

logo
Aki jár az óráinkra, úgyis tudja. De aki régen volt, vagy még egyáltalán nem, annak talán újdonság a hir: néhány hónapja végre megnyitottuk SAJÁT stúdiónkat. Évek alatt többször is kellett költöznünk, hol mert kinőttük a helyet, hol mert nem volt megfelelő valami stb. A saját stúdiónak több előnye is van, ami a legfőbb: hogy lehet fejleszteni, pont olyanra alakitani, ahogy az igények hozzák. Hevedereket fúrni a falra? Nem probléma. Masszázshelyiséget kialakitani? Pipa ez is. Kung-fu terem?! wow…
entrance

Mivel most nagyobb alapterületen garázdálkodhatunk, párhuzamosan két, vagy akár 3 teremben is lehet órát tartani, az sem baj, ha a Kung-fu teremben pl. hangosan csattog a fabábú, püfülik a boxzsákot, vagy kardok és botok csattannak egymáshoz, a másik két teremben még igy is csendben lehet jógázni. Azt hiszem, nem árt, ha egy mai jógastúdió minél sokszinübb, minél többfajta programot kinál a betérő vendégeknek. Általában úgyis mindenki hamar beáll egy adott óratipusra, adott időpontra, de néha jólesik kipróbálni valami mást is, egy más megközelitést, vagy akár teljesen más mozgásformát mint a megszokott.

Jelenleg 9 különféle óratipus van a Központban, és ez a szám nő. Tervben van egy táncos jellegü jógaóra, illetve egy rendszeres Kundalini jóga gyakorlás is. A részleteket időben megtudjátok mindenképp. Ami már biztos: jan.15-i kezdéssel lesz angol nyelvü Vinyasa flow, kifejezetten külföldieknek, illetve privát jógaórák angolul és magyarul is. A Kung-fu órák száma heti kettőre emelkedik, hétfőn és szerdán is lesz, erről hamarosan irok bővebben!

A jelenlegi masszázsok mellett indulnak a Thai masszázs kezelések is Petrával, ha lusta vagy jógázni de jólesne egy alapos átmozgatás, neadjisten’ fáj valamid, érdemes kipróbálni.

WORKSHOPOK
2014 erősen indul: két workshop is várja a jógával komolyabban foglalkozókat:
Január 23. Dr.Indu Arora: Bandha és Ászana Workshop-ja (kihagyhatatlan, Ashtanga és Vinyasa gyakorlóknak mindenképp, de minden más stilushoz hasznos tudással szolgálhat)

Január 25 és 31. Pegán Attila testszobrász jógamühelye, ami egy YogaAlliance akkreditált 12 órás képzés. Témája:
A jógaoktatás és jógázás egyik alapvető biztonsági feltétele az egészségi állapotnak és egyéni adottságoknak megfelelő gyakorlás. Ennek a vizsgálata és a jóga oktatásba való alkalmazása ennek a 2 napos jógaoktatói továbbképzésnek a témája. Megvizsgáljuk a testfelépítés anatómiai változatosságát és jellegzetességeit és ezeknek a testtartás mintáknak az eredetét, amire gyakorlatokat, ászanasorokat fogunk felépíteni. A résztvevők azonnal használható, egyénre szabott precíz jógagyakorlási intelmekkel térhetnek vissza saját jóga praxisukba. Részletekért irjatok!

Egyetlen dologról nem esett még szó: január 25-én szombaton nyilt napot tartunk, amelyen az összes órát INGYENESEN lehet kipróbálni, lehet beszélgetni az oktatókkal, egymással, eszmét és tapasztalatot cserélni a gyakorlásról. Lesz meglepetés program is, érdemes figyelni a weboldalon a Programot, amely még most nyeri el végső formáját! Erre a napra hivjátok el ismerőseiteket, barátaitokat is, akire ráfér a egy kis kikapcsolás a hétköznapi rohanásból (kire nem?).

Addig is:
“do your practice, and all is coming”
Sri K.Pattabhi Jois

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s