A yogi's Blog

Pórffy Csaba jóga blogja

Rászánom a nyarat!

Hozzászólás

Ez a mondat a reggeli jógaórán hangzott el az egyik, nyári jógaoktató-képzésen résztvevő lány szájából, és azonnal nagyon megtetszett. Hogy miért? Mert elszántság nélkül, sajnos, nem megy a dolog!  Az erős szándék, az elköteleződés, a Sankalpa – elengedhetetlen a fejlődéshez, ha azonban ez megvan, a lehetetlen is lehetségessé válik!

IMG_3789

“A saját szankalpád határozza meg sorsod folyását. Elülteted egy törekvés magját, megöntözöd, gondozod, felneveled mint egy növényt. A tetteid egy határozott és összeszedett elméből fakadnak és környezetedet olyanná alakítják, amilyennek szeretnéd. Azonban meg kell tanulnod a szankalpa-magok elvetésének művészetét.” (Szvámi Véda)

Az életben tehát fontos tudni, hogy mit szeretnénk elérni, kellenek célok, rövid, közepes és hosszú távon, illetve nem árt ha van egy életcélja az embernek. Ez olyan mint egy térkép, egy iránytü és egy kormány, ezek nélkül az életünk csak vaktában sodródik, és megeshet, hogy nem fog tetszeni, amit dob a gép. Siránkozás helyett jobb kézbe venni a sorsunkat, és kifejleszteni az intuiciót és a meditáció képességét. Ezekkel az eszközökkel sokkal boldogabb és minőségibb életet élhetünk, mint nélkülük, ez bizonyos.

Az akarat -erő, már magába a nyelv bölcsességébe bele van kódolva. Az általam vezetett jógaoktató-képzéseknek határozott célja, hogy növelje a cél-tudatosságot. Eleve nem nagyon szeretem az ‘oktatóképzés’ szót, mert nem fedi a lényeget: tudatos, cél-tudatos gyakorlókat igyekszem ‘kiképezni’, olyan érettebb személyiségeket, akik az elért belső szilárdságot és örömet másoknak is tovább tudják adni. Ehhez nem kell feltétlenül mindenkinek jógaórát tartania, ez a belső erő, illetve rezgések akkor is dolgoznak, ha semmit sem teszünk, csak minden nap gyakorolva egyensúlyba hozzuk magunkat, és elcsendesedünk. A jóga – univerzális, az élet minden területét áthatja.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s