A yogi's Blog

Pórffy Csaba jóga blogja

Apa-nap :)

Hozzászólás

Ez nem lesz egy hosszú bejegyzés, csak szeretnék mintegy magam, illetve magunk számára is megemlékezni erről az eseményről, hogy 10-20, akárhány év múlva jól szórakozhassunk rajta.

FullSizeRender

Merthogy ma, illetve még pontosabban tegnap és ma volt a napja, hogy Pannival első alkalommal maradtunk magunkra, Zsuzsi (illetve Panni szempontjából ‘anya’ nélkül). Minthogy Zsuzsi jóga-ügyileg továbbképzi magát, azaz suliban van egész nap. Igy tehát Pannival kettesben mászkáltunk, játszótéren bandáztunk, homokoztunk, csúszdáztunk, hintáztunk, otthon ettünk-ittunk, és most, ami a legnagyobb szó: alszunk. Kivülállóknak ez nem biztos, hogy nagy esemény, de nekünk bizony az.

FullSizeRender (1)

Ugyan már a legeslegelső időktől kezdve mindig arra törekedtünk, hogy amit csak lehet, együtt csináljuk, jöjjünk-menjünk, bandázzunk. Panni még 3 hónapos sem volt, amikor elutaztunk vele a horvát tengerpartra, ráadásul nemcsak hármasban, hanem egy egész jógás branccsal… Akik közül az egyik párnál szintén bármikor megérkezhet az új miniatür családtag, és reméljük, még többen is követik a példát, igy Panni biztosan nem szenved majd hiányt játszótársakban 😉

Hasonló a hasonlót vonzza – szól a kozmikus törvény, ezért mindig külön, és nagy örömmel tölt el, ha a baráti társaságba új szülött érkezik. Többnyire, megtisztelő és egyben nagyon szórakoztató feladatként én szoktam elsőként felállitani, és szerény tudásomhoz mérten elemezni az újdonsült banda-tagok horoszkópját, és immár sokadik alkalommal kell megállapitanom azt, hogy a ‘spiri’ (de nem a borult, hanem a jó értelemben vett spirituális érdeklődésü) szülők gyerekei milyen mélyen és intenziven hordozzák, illetve viszik majdan – reményem szerint – azt a szemléletet, amely talán egy jobb és élhetőbb világot fog majd megteremteni, amely fenntartható, élhető, és remélhetőleg boldog is lesz a benne élők számára. Mondom ezt úgy is, hogy ma, ebben a pillanatban, kitekintve a világba, elolvasva a horrornál horrorabb hireket, az emlitett világ utópiának tünhet. Az azonban biztos, hogy ha elegen akarjuk a változást, akkor előbb-utóbb az bekövetkezik.

Ebben a szellemben remélem azt, hogy a tudatos, a változást akaró és azért tenni hajlandó, pozitiv szemléletü emberek, akik közül a barátaink is kikerülnek, nem állnak meg, és hamarosan száz meg száz kis Buddha rohangál majd körülöttünk.

PANNI ADJUST

PS. holnap, azaz szombat reggel 9.30-tól a Kopaszi-gáton fogunk jógázni és bandázni, aki szeretne csatlakozni, bátran jöjjön, persze gyerekkel is, játszani, barátkozni…

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s