A yogi's Blog

Pórffy Csaba jóga blogja

Béta teszt

Hozzászólás

Nem tudom, mindenki olyan izgatott-e, mint én, az új jógastúdió nyitásának küszöbén! Talán akkor izgultam ennyire utoljára, amikor a legelső saját helyet nyitottuk meg  a Ráday utcában, kis híján 15 éve. Vissza a gyökerekhez: a cél, hogy új helyünkön visszahozzunk a divatba olyan dolgokat, amelyeket mindenki szeretett régebben is, amitől családias és igazán otthonos lesz egy jógaiskola.

beta

Igaz, hogy mostanában nem adtunk magunkról sok hírt, vagy információt, de ennek jó oka volt: egyszerűen WC-re menni sem volt időnk a felújítás miatt. Szeptember elejétől 100%-osan arra koncentráltunk, hogy minél előbb el tudjuk kezdeni az órákat az új helyünkön. Amit lehetett, saját magunk csináltunk meg Zsuzsival, illetve jó barátok közreműködésével, csak ahhoz vettük igénybe szakember segítségét, amihez muszáj volt. Így viszont – egy négy és egy két éves gyerek, valamit 2 macska jelenlétében és segítségével – jutottunk el a mai pontra, azaz: bár nem készültünk el 100%-osan mindennel, amit szerettünk volna, de a stúdiót megnyitjuk, és menet közben majd még fejlesztjük, ami még arra szorul. Ami például egyelőre nincs (de tervben van), az a zuhanyzó, szóval mindenkinek be kell kalkulálnia, hogy óra után csak otthon tud majd fürdeni. Ez nem szokott tragédia lenni, csaxólok előre, hogy ne legyen sírás-rívás, ha itt derül ki a dolog. Oltár, dekoráció, és hasonló úri huncutságok még szintén készület alatt állnak, de a szívünk és lelkünk így is benne dobog minden szögletben és sarokban.

Ami viszont biztosan lesz: jó meleg, mivel a fűtési rendszert teljesen kicseréltük újra. Szép, újracsiszolt, fa parketta, a természetesség jegyében, és ami nagyon fontos tud lenni: igényes, vadonatújra felújított WC (aki jár reggeli órákra, az tudja, hogy nem árt, ha van egy ilyen kéznél). Lesz még szép panoráma is az ablakból, a lemenő nap sugaraival és a budai hegyekkel a háttérben. Lesz Ayurvéda-tanácsadás és Ayurvédikus masszázsok. Lesznek finom házi sütemények Zsuzsi mágikus sütőjéből, kávé a függőknek, tea a rendeseknek, és egészséges levek az egészségeseknek!

Az öltöző nincs még teljesen befejezve, de jó tágas, használható, amúgy sem várunk sokat egy öltözőtől: át lehessen benne öltözni, és kész. Jelen pillanatban is még festünk, villanyt szerelünk, hogy a nyitásra minden készen legyen. És bár a jógázáshoz nem sok külső dolog kell, egy jógaszőnyegnyi helyen és elhivatott gyakorlókon kívül, a legeslegnagyobb vágyunk, hogy olyan jól érezzétek magatokat az új helyünkön (vagy ha lehet, még jobban), mint az ezt megelőzőeken.

Az órák nem lesznek, mert nem is tudnak nagy létszámúak lenni, maximum 12-14 fő fér majd be, és nem is cél, hogy több részvevő legyen. Mindig is az volt a tapasztalatom, hogy 8-12 fő az a létszám, ahol már erős a csoport-dinamika, de még értékelhető figyelmet tud kapni egy-egy tanuló. Persze a nagy létszámú óráknak is megvan a maga szépsége, de azok másfajta előnyöket nyújtanak, mint amit mi szeretnénk képviselni.

Igaz is, nem árt, ha megtudjátok a címet: I. kerület Széna tér 7. A harmadik emelet 8. számú lakásában van a stúdió. Lift van, a liftből kilépve jobbra kell fordulni, és a folyosó végére kell sétálni. Kapucsengő van, de ha lehet, csengetés helyett inkább a kódot használjátok: 77(kulcs)2222, és a kapu kinyílik. Biciklivel is lehet jönni, a ház udvarán nyugodtan lehet tárolni, senki nem jár arra (a miénk is ott van, még csak le sincs lakatolva). A stúdió ajtaja forgó-gombos, szóval nem kell csengetni, csak nyiss be bátran!

Az órarendről
Egyelőre szűkített órarenddel indulunk, és fokozatosan töltjük majd fel órákkal. A fő irányvonal továbbra is és mindörökké: az Ashtanga Vinyasa jóga lesz, saját, kíméletes megközelítésünkben. Erről még majd külön ejtek szót. Réka és Feri jelenleg Indiában mélyítik el jógikus tudásukat január folyamán, ezért fizikai jelenlétüket hazatérésükig hiányolnunk kell, de utána ők is fognak órákat és workshopokat tartani, amit már nagyon várunk!

Fontos új változás a bejelentkezés az esti órákra! Nem kötelező, de ajánlott, mivel ha 12 hely van, és te vagy a 13-dik, akkor sajnos nem lesz helyed, ha viszont időben bejelentkezel, és elfogytak a helyek, akkor azonnal szólunk. Nem titkolt célunk, hogy többé-kevésbé fix gyakorlókkal szeretnénk dolgozni, persze mindig akad hely az újaknak is, illetve indítunk majd plusz órákat is, az igények szerint. A bejelentkezés módja: SMS-ben, a 20/519 2263-as számon! Nem kell litániát írni, elég annyi hogy pl. ’K. Kata hétfő 19h’. Ha viszont bejelentkezel, és nem jössz el, illetve nem mondod le időben, akkor kíméletlenül le fogjuk vonni az alkalmat a bérletedből. A reggeli mysore órákra és közös gyakorlásokra nem kell bejelentkezni!

Tehát az órarend (a reggeli órák Csabával, illetve februártól Ferivel is):
Hétfő: 6-6.30h Csendes meditáció; 6.30-7h Mantra chanting/Pranayama; 7h-tól közös vagy egyéni gyakorlás (lehet velem csinálni a sorozatot, vagy egyénileg, de igazitás nincs)
Kedd: Mysore Ashtanga; érkezés 6h-tól ,igazitás 6.30-8.30h között, maximum 9h-ig végezni kell
Szerda: Mysore Ashtanga
Csütörtök Mysore Ashtanga
Péntek: közös gyakorlás, nyitás 6.30h-kor, maradni 9h-ig lehet
Szombat: 8-8.30h Csendes meditáció; 8.30-9h Mantra chanting/Pranayama; 9.30h vezetett Ashtanga (led class)

Esti órák:
Hétfő 19h Ashtanga vezetett óra Zsuzsival (half led)
Kedd 19h Ashtanga vezetett óra Csaba (led class)
Szerda 19h Ashtanga vezetett óra Zsuzsival (half led)
Csütörtök 19h Ashtanga vezetett óra Réka (februárig helyettesitéssel)
Péntek este: meglepetés óra; ami lehet Kundalini, Hatha, bármi, figyeld az aktuális kiirást FB-on!

Béta-teszt
Január – akárcsak egy frissen piacra dobott szoftveré –  a stúdió tesztelésével fog telni. Ezalatt az idő alatt a türelmeteket kérjük, biztosan lesznek zökkenők, kisebb kényelmetlenségek, de ezeket csak úgy tudjuk kiküszöbölni, ha már tisztán látszanak.

És a végére a legfontosabb: a legeslegelső óra január hatodikán ESTE 19h-tól lesz (vagyis reggeli mysore gyakorlás kedden lesz először!). Erre a legelső órára különösen érdemes bejelentkezni minél előbb, hogy biztosan elférjünk!

Bérlet-árainkat, amelyek pár éve már változatlanok, januártól kénytelenek leszünk megemelni valamennyivel, viszont január 15-ig még a régi áron tudtok bérletet venni! Érdemes kihasználni a lehetőséget, az sem baj, ha még van a régi bérleteden alkalom, mindenki egy db bérletet vehet még a régi áron. Fontos viszont, hogy szeretnénk jutalmazni azokat, akik rendszeresen járnak, és próbálunk többfajta bérlet-konstrukciót kidolgozni január közepétől, hogy mindenki jól járjon.

Kérdésekkel bombázhattok a FB-on, illetve telefonon:  20/519 2263
A személyes találkozásig üdv: Csaba és Zsuzsi

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s