A yogi's Blog

Pórffy Csaba jóga blogja

Melyik üzletben vagy?

Hozzászólás

Talán láttad, nem is olyan régen jött ki egy film, a McDonald’s-ról, hogy hogyan futott be tündöklő karriert egy kisvárosi gyorsbüféből a világ egyik legnagyobb és legsikeresebb multijává. A filmet könnyed esti szórakozásként merem ajánlani, de most nem is ez a fontos, hanem.
IMG_1221

Van a filmben egy jelenet, amire utalni szeretnék. Hősünket megszólítja egy bankár, és rövid beszélgetés után a következőt mondja neki: “Úgy tűnik, nincs tisztában vele, milyen üzletben is utazik valójában. Ön nem a hamburger-bizniszben van, hanem az ingatlan-bizniszben…”

Mi ugyan 15 éve a jóga-bizniszben vagyunk, mégis. Folyton rágjátok a fülünket, hogy milyen jól főzünk, meg hogy éttermet kellene nyitnunk, meg hogy írjunk szakácskönyvet… Persze, érthető, hiszen számtalan workshopon, oktatóképzésen, jógatáborban ki lett az próbálva, hogy tényleg finom a kaja. Mit finom… király!

Néhány egyszerű oka van annak, hogy miért:
1. mi is ugyanazt esszük, a gyerekeinkkel együtt, amit nektek adunk, és mivel szeretünk jól, s jót enni, nem bízzuk a véletlenre. Mindenféle konyhával jóban vagyunk, magyar, olasz, kínai, indiai, thai, stb.

2. Próbáljuk a legjobb minőségű alapanyagokat használni. Minden ezen múlik. Ha hozzáférhető, akkor bio- vagy organikus alapanyagot, termelőtől. Persze nincs mindig minden, pl. nincs szezonja, vagy eleve mangót, avokádót nehéz a néniktől venni a termelői piacon. De amiből csak lehet, megkeressük a jót.

3. Frissen készítjük el, odafigyeléssel. 

Ennyi. Karma jóga.

Na, mármost, nem szándékozunk nagyüzemben étkeztetni, kb. annyi embernek tudunk alkalmanként enni adni, amennyi jógázni tud jönni. (max. 8-12 fő)

A szabályok egyszerűek, és a következők:

1. hetente 2-3 nappal kezdünk: kedd este, csütörtök este, szombat dél. A menüt, ami mindig egy fogás, előtte való nap írjuk ki a FB-oldalunkon illetve a csoportban. Ha szeretnél: jelezned kell, mert pont annyit készítünk, amennyit. (max. 1-2 extra adagot a későn eszmélők kedvéért) Jelezni lehet (időben): kommentben, üzenetben, vagy SMS-ben.

2. A kaja vega, vagy vegán. Ha aznap mondjuk vega, de te vegán vagy – szólj, és megoldjuk külön, ha lehetséges. Az étel ára egységesen 1000 Ft. Néha egzotikusabb hozzávalókat is tartalmaz, néha csak egyszerűbbeket, de nem fogunk 100-200 forintokkal variálni se plusz, se mínusz. Amúgy sem elsősorban az alapanyagért kérünk pénzt, hanem a befektetett időért-energiáért, plusz: szeretünk táplálni benneteket 🙂 Az adagok nem hatalmasak, de biztosan jól fogsz lakni vele.

3. Elvitel: hétköznap este lehet elvinni óra után, 8.30-9h között. Szombaton pedig 11.30 körül, de olyan is lehet, hogy együtt megesszük helyben. Persze lehet kérni a családnak is, és vinni magaddal haza is, imádni fogják, és így biztosan elengednek (mit elengednek, elküldenek) jógázni! DOBOZOD legyen!! Mert ha nincs, tudunk adni, de az extra 200 Ft, és csak lebomlóval dolgozunk, környezetvédelmi szempontokból.

Vegyünk egy egyszerű példát, a mai napot:
Kedd este, Ashtanga vezetett óra 19h-tól. A menü: vegan-bowl: rizs, sütőtök, narancsos káposzta, hummus, falafel-golyók. Ha kérsz, és még nem jelezted: szólsz. Másnap ebédre is jó még. (a kép illusztráció)

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s