A yogi's Blog

Pórffy Csaba jóga blogja

új utakon

Hozzászólás

Ahogy egyre jobban telik-múlik az idő a kényszerű visszavonultságban, jó néhány emberrel, barátokkal beszélek telefonon. Az a különleges, hogy ezek az én barátaim nem sopánkodnak, nem érzik rosszul magukat a kialakuló helyzetben. Talán azért, mert az évek alatt olyan emberekkel gyűltünk egymás köreibe, akik folyamatosan dolgoznak magukon.

Natural phenomenon. Silhouette of family sitting and relaxing together.

Mindegy is hogy milyen módszerekkel, ha pszichológia, ha harcművészeti, jógi, sámán, gyógyító ésatöbbi, ésatöbbi vonalon… de mindenkinek van egyfajta belső bizonyossága, hogy ami történik, az voltaképpen a javunkat szolgálja, és arról is van elképzelés, hogy milyen irányba próbál kollektíve terelni bennünket ez a válság. Mert persze ez válság, egészségügyi, pénzügyi, gazdasági. Hosszú távon tekintve viszont ezeknek a dolgoknak a jelentősége csökken. A gazdaság helyre fog állni, és az emberek meggyógyulnak, persze kivéve, akik távoznak most a játék mezejéről.

Szóval jól vagyunk, ezt mondják a barátaim, és ezt mondom én is. A kényszerű bezártság jó dolgokat szül, ha hagyjuk. Bizonyos vagyok benne, hogy rengetegen, akik tartós stressz szindrómában szenvedtek már jó ideje, most van ideje utolérni magukat, és fellélegezni testileg-lelkileg, hormonálisan. Ez csak akkor működhet jól, ha tudatosan, tudatosítva történik. Ha kényszeríteni akarjuk magunkat a további rohanásra, a megszokott taposásra, érdek-érvényesítésre, bevétel-növelésre: kudarc lesz a vége, legalábbis önmagunk szempontjából. ’ Mert mit használ az embernek, ha az egész világot megnyeri is, de az ő lelkében kárt vall?’

Minél jobban siettetjük: ‘ó, jaj, meddig tart még? Legyen már vége, legyen úgy megint, mint azelőtt’ – annál később lesz vége. Előtte meg kell történnie a változásnak, belül, és ehhez idő kell. Minimum 40 nap, de inkább több. Amíg megszokjuk az új működést. Elmondom, én mit csinálok, amivel lefoglalom magamat a napi teendők mellett:

Horoszkópokat készítek, azoknak, akik megkérnek rá. Persze már korábban is csináltam elemzéseket, de főleg közeli ismerősöknek, barátoknak, és sohasem véka alá rejtve, hogy én nem vagyok ’végzett’ asztrológus, inkább ‘csak’ műkedvelő. De most úgy hozta a sors, a körülmények összejátszása, hogy az emberek érdeklődése is jobban kinyílt az ilyen dolgok irányában, idejük is van magukkal foglalkozni, és ezt ráadásul online is lehet csinálni. Fontosnak tartom verbális kommunikációt, illetve hogy lássam a másik arcát, reakcióit, illetve hogy ez egy oda-vissza dolog legyen, nem csak egy leirt elemzés, amit átküldök email-ben. Terápia, amelyben mindketten fejlődünk, mindketten többé válunk általa.

Így az a szerencsés helyzet állt elő, hogy most sorban állnak a naptáramban a nevek és a születési adatok, és jelentkezési sorrendben naponta egy, kivételes esetben két online elemzést meg tudok tartani. Amire szükség van, a születés pontos időpontja, és helye. Az asztrológiát, amilyen szellemben tanultam: önismereti útnak tartom, és nem jóslási módszernek. Ember lévén, kíváncsi természetünk folytán persze szívesen lebbentenénk fel a fátylat az eljövendő dolgokról, de alapvetően a horoszkóp tükröt tart elénk, amelyben lényünk minden tudatos, és nem tudatos működése láthatóvá válik.

A jelen helyzetben természetes, hogy mindenkinél előkerül a mostani konstellációk hatása az egyéni élete tükrében, ezeket is megvizsgáljuk természetesen mindenkinél. Minden szakács egy kicsit másképp főz, és van, akinek az íz világa közelebb áll hozzánk. Az én asztrológiai megközelítésemre nyilvánvalóan rányomta a pecsétjét a sokszínű önismereti munka, a harcművészeti és jógás tapasztalataim, önismereti felfedezőutam. Úgy tapasztalom, hogy azok fordulnak hozzám, akik valamiért együtt képesek rezegni, azonos ’hullámhosszon’ vagyunk, ezért az én megközelítésem, kommunikációs módom megfelel nekik, tudunk együtt dolgozni, gondolkodni. Új utakra mindannyiunknak szüksége lesz az elkövetkezőkben, szóval nem árthat több oldalról is begyűjteni az információkat… J

Ha érdekel a leírtak alapján a saját horoszkópod, illetve szívesen elbeszélgetnél róla (kb. 60-90 percet lehet rá számolni átlagosan), akkor írj, keress bátran! 😉

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s