A yogi's Blog

Pórffy Csaba jóga blogja

Újrakezdés

Hozzászólás

Először is szeretnénk megköszönni, hogy a kényszerű elzártság idején is velünk voltatok/vagytok! Ez lelkileg is erőt adott, segített egyensúlyban maradnunk, illetve az Online órákból és tanfolyamokból származó bevétel lehetővé tette a napi fenntartásunkat, és teszi ezt még most is. De ez csak átmeneti, illetve szükség-megoldás, ahogy mindig is nyilvánvaló volt. Sok jógastúdió jutott el mára oda – ahogy követjük az eseményeket – hogy kénytelenek lehúzni a rolót. Mi nem leszünk köztük, ezt biztosra ígérhetem!

start ag

Az is biztos viszont, hogy nem térhetünk vissza pontosan ugyanoda, ahol abbahagytuk, változások lesznek, mert szükségesek is. Az Online oktatás egy kompromisszum, a ’kisebbik rossz’, mert nincs meg benne az, ami igazivá teszi a dolgot. Ezért is szeretnénk minél hamarabb visszatérni a rendes, kontakt órákhoz: tanár és gyakorlók együtt, egy térben. Ezt a szabályok immár lehetővé teszik, de nem feledkezhetünk meg a veszélyekről sem. Néhány szempont:

– a higiéniára maximálisan törekedni fogunk. Mindenkinek SAJÁT jógaszőnyege lesz, akinek nincs, annak jelképes áron adunk egyet a stúdió sajátjai közül. Ezeket nem kell majd mindig cipelned, nálunk is lehet hagyni.
– legjobb, ha jógaruhában érkezel, persze ha nem megoldható, át lehet öltözni, ez egyértelmű.
– takarítunk, fertőtlenítünk, naponta többször, óra előtt és után is.
– megpróbálunk beiktatni szabad téri órákat (erről majd várjuk a visszajelzéseteket, hogy szeretnétek-e?)
– szűkített órarend lesz, kevesebb órával.

Srácok, a tavaszi szezont amúgy is kollektíve buktuk, ha őszinték akarunk lenni. Az újrakezdés nehéz lesz, és fokozatos, az egész országnak, sok területen. Most még nem láthatjuk előre a nehézségeket, sok minden csak menet közben fog kiderülni. Sokunknak visszaesett a bevétele, van, aki teljesen elvesztette a munkáját, és megélni is alig tud. Úgy próbáljuk majd kialakítani a rendszert, hogy mindenki jöhessen jógázni, aki szeretne, akkor is, ha nem tud fizetni érte, vagy csak kevesebbet. Az Online órák, és kurzusok egy darabig még párhuzamosan fognak menni, amíg szükséges.

És a nagy kérdés, hogy MIKOR kezdünk? Itt egy személyes kérés a részünkről: egy kicsit, bevalljuk, mostanra egy kicsit elfáradtunk. Az Online órák tartása, nehézségei (amelyeket mindannyian tapasztaltatok, megszakad, nem indul el, stb.) , az Online tanfolyamok felvétele, utómunkái, a 2 gyerekkel való 24 órás összezártság, a szórakoztatásuk, kombinálva új tevékenységekre való áttéréssel, mit pl. a személyes horoszkópok készítése és kifejtése élőben, na, elég az hozzá, hogy ezt a hetet ’kivesszük szabinak’, hogy rendezzük sorainkat, és lélekben is felkészüljünk az újranyitásra. Most úgy látom, hogy az első csoportos óra május 13-án lehet. Hogy ez szabad téren lesz, vagy nálunk bent, az még függőben van, egyrészt majd szavazunk róla, másrészt az időjárástól is függ. Szabadtéri órákat mindenképpen tervezünk, helyileg a Millenárisra, amely közel van, tiszta és rendezett.

Ezeken felül, várjuk a véleményeket, javaslatokat, óhajokat! (üzenetben, kommentben)  Mivel mindannyian kicsit feszültek vagyunk már a hosszas kényszer-intézkedések és ellentmondó hírek, szabályozások miatt, határozott kérésem, hogy minden javaslatot, kommentet visszafogott, békés stílusban tegyen mindenki, kerüljük a mostanra már szinte megszokottá vált kioktató stílust (persze a hozzánk járók között ez amúgy sem szempont, csak épp eszembe jutott).

Más téma. Már írtam róla, hogy asztrológiailag az előttünk álló nyári hónapok nem ígérnek kiugrásszerű fejlődést, inkább a lassú fejlődésnek, javítgatásnak kedveznek az energiák (sok retrogád bolygó mozgása miatt). Minden, korábban elkezdett és félbehagyott dolog folytatása, befejezése kifejezetten előnyösnek tűnik, szemben az új projektek elindításával. Ennek szellemében mi is leginkább a szeptemberi teljes újrakezdésre koncentráljuk az energiát – persze addig is fenntartva a korábbi tevékenységeket, órákat. Addig viszont tovább folytatjuk a stúdió felújítását, szépítését! Ebben szívesen vesszük a munkás kezeket olyan egyszerű dolgokra, mint pl. festés, mázolás, és hasonló egyszerű munkálatok, amelyet mindenki meg tud csinálni. Persze nem ingyen várjuk, el sem fogadhatnánk, hanem jógabérlet fejében, mint már arra korábban is volt jól működő példa!

Addig is, amíg személyesen újra találkozhatunk, amit a legeslegjobban várunk – aki szeretné megnézetni a horoszkópját, írjon, vagy foglaljon időpontot itt: https://akozpont.booked4.us/.

PS. otthon, a stúdióban nem fogunk maszkot hordani, ezt vegye figyelembe mindenki, aki jön, a fenti elővigyázatossági intézkedéseken felül megpróbálunk ’normális’ életet élni, nem fogunk rettegni a fertőzéstől.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s