A yogi's Blog

Pórffy Csaba jóga blogja

Csőben sült rakkot karfiol és brokkoli

Fogalmam sincs miért hívják ezeket a cuccokat csőben sültnek? De mindegy is, a fő hogy finom legyen. Veszünk egy brokkolit meg egy karfiolt, forró sós vízben kb. 8-10 percig főzzük. Nem kell hogy nagyon puha legyen, kicsit ropoghat. Veszünk egy tepsit vagy jénait, az aljára passzírozott paradicsomot, más néven passatát terítünk el fél centi vastagon. Só-bors, kevés balzsamecet mehet bele. Erre jöhet a leszűrt brokkoli és karfiol. Piros-fehér-zöld, nemzeti színű kaja, gárdisták is ehetik, bár kár beléjük. Most jön a java. Bőséges tejfölt elkeverünk reszelt sajttal. A parmezán a legjobb (de csak a tömbben kapható, nem a rémes, előre csomagolt reszelt fajta!), de füstölt sajttal vagy sima trappistával is ok. Nem kell bele túl sok, ne legyen túl sűrű. Kevés borssal ízesíthetjük. Az egész tetejére öntjük, hogy beborítsa, és a maradék reszelt sajttal egyenletesen befedjük. Mehet a sütőbe, 30-40 percre, a sajt teteje piruljon meg. Könnyű, sikítós kaja.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s