A yogi's Blog

Pórffy Csaba jóga blogja

Paradicsomos bab

Ma óra után úgy éreztem, megérdemlek egy kis jutalmat. A pasik állítólag szakértői annak, hogyan lehet mindenféle maradék alapanyagból jó kaját rittyenteni. Lássuk:
Olívaolajon megpirítottam egy felvágott paradicsom-paprikát (pritamin), néhány gerezd fokhagymával. A fokhagyma nem szattvikus, de finom. Csak két-három darabba vágom a gerezdeket, úgy finomabbra párolódik. Ha a paprika megpirult, mehet bele a paradicsom, 2-3 darab felkockázva. Só, bors, olíva – Jamie Oliver szentháromsága (istenkirály a csávó a konyhában). Ha a paradicsom krémesre párolódott, mehet bele a bab. Én konzerv fehér óriásbabot használok, de ha nincs bármilyen megteszi. Persze ne nyers babra gondoljatok. Majd elfelejtettem, mi bolondítja meg az egész cuccot: egy-két teáskanál vörösborecet kell, hogy megcsavarja az ízlelőközpontot. A konzerv babnak 3-4 perc elég hogy az ízek átjárják és puha legyen de ne főjön széjjel. És kész, mindennel együtt 15 perc, az íze pedig…
Én pirítóssal és egy mozzarellával ettem. Amikor a tányérra kerül, lehet rátépni egy kis friss bazsalikomot, és még egy csepp olívát a tetejére. Na, éhes valaki?!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s