A yogi's Blog

Pórffy Csaba jóga blogja

Hogyan válasszunk jógát?

Ha valaki kedvet érez kipróbálni a jógát, de fogalma sincs róla, hol és mivel kezdje, ime néhány tipp: bátran menjen el a legközelebbi helyre, amelyik szimpatikus. A jóga típusát érdemes az adottságaink figyelembevételével kiválasztani. Néhány lehetőség:
Gerincjóga: azoknak ajánlott, akik irodai munkát végeznek, kevesebbet mozognak, esetleg gerinc-problémával küzdenek, gyerekek/idősebbek is bátran végezhetik.
Ashtanga jóga: bevállalósabbaknak, akik szeretnének erősödni és gyorsan fejlődni, valamint a légzés által megtapasztalható transzállapotok felfedezőinek.
Iyengar jóga: a maximális precizitást kedvelőknek
Bikram jóga: egyúttal helyettesíti a szaunázást is.
Kriya jóga: nyugodtabb, meditatív típusoknak.

Az oktató és a többiek személyisége, kisugárzása elárulja hogy a hely megfelelő-e, ha jól érzed magad, az tévedhetetlen jel. Hallgass a megérzésedre, nem fog megcsalni. Nem érdemes túl sokat hezitálni…

6 thoughts on “Hogyan válasszunk jógát?

  1. Kedves Csaba!

    Nagy érdeklődéssel tanulmányozom ezt az oldalt, és egy riportot is találtam egy magazinban, amelyben a saját utadról nyilatkoztál. Szívesen kipróbálnám az ashtanga jógát, de kaposvári vagyok. Tudsz esetleg ajánlani valamit itt helyben, illetve tudsz-e javasolni megfelelő minőségű jóga dvd-t, amire elkezdhetném a gyakorlást?

    Köszönettel:

    Kata.

    • Kedves Kata, sajnos én nem ismerek senkit Kaposvár környékén, aki Ashtanga jógával foglalkozik, de körülkérdezek! Addig is David Swenson – Primary Series DVD-jét ajánlom, én ez alapján gyakoroltam az első fél évben, és nagyon jó alapot adott. Üdv, Csaba
      ps. a DVD megrendelhető, de megtalálod a YouTube-on is.

  2. Kedves Csaba!

    Köszönöm a gyors és kedves választ. Egyelőre beszerzem a dvd-t, és ismerkedem a jógával.

    Üdvözlettel:

    Kata

  3. Kedves Csaba!

    Utánanéztem az interneten az általad javasolt dvd-nek, de csak First Series címmel találtam David Seenson-tól jógafilmet. A YouTube-on pedig csak néhány perces videókat találtam. Megtennéd, hogy megírod, Magyarországon hol tudom megvásárolni vagy milyen magyar internetes oldalról tudnám megrendelni a filmet?

    Köszönettel:

    Kata.

    • Primary, First, ugyanaz 🙂
      Én a neten David weboldaláról rendeltem, de a Libri könyváruházak is meghozzák ha megrendeled.
      üdv, Cs

  4. Köszönöm szépen!

    Üdv:

    Kata

Hozzászólás