A yogi's Blog

Pórffy Csaba jóga blogja

Savas vagy Mentes?

Hozzászólás

Nem az ásványvíz, hanem az élet az, ami lehet káros szenvedélyekkel teli, vagy választhatunk egészséges szenvedélyt is, szabad akaratunkból. Ha az utóbbi mellett döntene valaki, vagy még csak vacillál, itt egy jó lehetőség a próbálgatásra:

A Megálló alapítványban egy évig folytak a jógaórák, és némi kihagyás után okt.3-tól újraindul a gépezet. Hétfőn esténként Ashtanga óra lesz, péntekenként pedig bevezetjük magunkat az AcroJóga rejtelmeibe, minden alkalommal 17.30-19h-ig. A kezdés pontosan lesz, akár pontosan érkezik valaki, akár nem. Az Ashtangáról már van némi fogalmatok, az Acro-ról szeretnék pár szót ejteni. Minden óra ötvözi a Vinyasa (hatha) jógát, páros/csoportos akrobatikus gyakorlatokat/terápiás reptetéseket, és levezetésként rövid thai-masszázst egymáson. Minél többen vagyunk annál jobb, mindenkit szeretettel várunk, találkozunk a Megállóban!


MENTES Projekt:
MENTES” Romkocsma és közösségi tér drogok és alkohol nélkül

A „MENTES” program megvalósításának helyszínéül a Megálló Csoport Alapítvány épületét tervezzük használni. A helyszínválasztás szakmai indoklásában jelentős szerepe volt annakaz elképzelésnek, hogy a programba jelentkező fiatalok számára szükség és igény esetén gyorsan és gördülékenyen tudjunk szociális ellátást, szolgáltatást is biztosítani és fordítva, a jelenlegi klienseink számára is fontos, hogy könnyen elérhetőek legyenek a „MENTES” által tervezett többletlehetőségek. A Józsefváros, azon belül a Magdolna negyed közelsége a szükségletfelmérés szerint is alátámasztja a helyszínválasztásunk helyességét, noha szolgáltatásunk elérhetőségét nem kívánjuk a kerület lakosaira szűkíteni. A programnak helyet adó ingatlan állaga „őszinte”, azaz nem egy modern felújított épületről van szó, bár a romos jelző sem állja meg a helyét. A rendelkezésre álló terek igényeinknek megfelelően tagoltak, a tervezett tevékenységek megvalósításának ideális körülményeket tudnak biztosítani. Az „U” alakú központi zárt udvart körbevevő alápincézett épület mind a közösségi együttlétre, mind az „ingerszegény” környezetet igénylő foglalkozások elvonulására alkalmas.

Hozzászólás